
אם אתם מתכננים להתחדש בקרוב ברמקולים חדשים למחשב שלכם, בטח אתם מתמודדים עם שאלות כמו: איך לבחור רמקולים למחשב? איך לדעת מהמפרט אם הרמקולים איכותיים? האם האיכות תלויה בכסף שנשקיע?. אז אחרי שתקראו את הכתבה הזו, אני מאמין שתבינו יותר איך לזהות רמקולים איכותיים למחשב שלכם ותוכלו להיות יותר בטוחים בבחירתם.
תוכן עניינים
האמת בחירת רמקולים איכותיים למחשב זה די פשוט. מה שחסר לרובנו הוא רק לדעת איך לקרוא את מפרט המוצר ולהבין מכך מה עונה לצרכינו.
ענו על השאלות הבאות:
לאיזו מטרה עיקרית הרמקולים ישמשו?
תשובות אפשריות: צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה, שיחות קוליות (כמו שיעור בזום..).
האם חשובה לכם איכות הצליל המופק מהרמקולים?
תשובות אפשריות:
כן- חשוב איכות הצליל, אני רוצה שהרמקולים יהיו מסוגלים להפיק צלילים גבוהים ונמוכים (באס) באיכות גבוהה.
לא- לא מפריע לי שהרמקולים ישמעו כמו הרמקול שלי בסמארטפון.. רק שישמעו משהו בצורה ברורה וזהו.
האם חשוב לכם עוצמת הצליל שהרמקולים מסוגלים להפיק (ווליום גבוה)?
תשובות אפשריות:
כן- יש לי חדר גדול. כן- אני רוצה שגם השכנים ישמעו. כן- אני עורך מוזיקה/וידאו וצריך ווליום גבוה בעריכה. כן- כי ככה בא לי.
לא- אני יושב ליד המחשב, מספיק ווליום סטנדרטי.
האם חשוב לכם גודל הרמקולים?
תשובות אפשריות:
כן- אין לי כל כך מקום בחדר.
לא- אפשר שיהיו גדולים, העיקר שיהיו איכותיים.
ענו על שאלות אלה וכך תוכלו להבין יותר טוב מה אתם מחפשים בגדול בלי ללכת לאיבוד. לרוב, לפני מפרט המוצר (שבשבילכם הוא סינית לכל דבר), כתוב בעברית מה הרמקולים מסוגלים לעשות בצורה טובה, כמו: להפיק באס עוצמתי, להאזין למוזיקה באיכות גבוהה, לקיים שיחות קוליות ועוד.
יכול להיות שכבר מהמלל תקבלו תשובות לשאלות שכרגע עניתם עליהן ובזה ייגמר 80% מהסיפור..
ה-20% שיישארו לכם להיסגר סופית יהיה לאחר שתיבחנו במפרט של הרמקולים שאכן הם מסוגלים לבצע את מה שכתבו במלל בעברית.. כי מניסיון, המפרט לא תמיד תואם ולרוב זה לרעתנו. כלומר בד"כ יהיה כתוב בתיאור הרמקולים דברים בומבסטיים שבפועל לא יבואו לידי ביטוי כמו שציפיתם.
אז בואו ואסביר קצת על מפרט הרמקולים. אדגיש רק את מה שאני מסתכל עליו וכך תבינו יותר איך לבחור רמקולים למחשב עבור עצמכם.
עוצמת הקול (ווליום) שאליו הרמקולים יהיות מסוגלים להגיע בא לידי ביטוי בנתון הבא לדוגמא:
Total watts (Peak): 80W
Total watts (RMS): 40W
לצורך השוואה, הרמקולים של הטלוויזיה החכמה שלכם בבית בדר"כ מסוגלים להגיע לעוצמה של 20W. לטלוויזיה יש 2 רמקולים (ימין ושמאל) שכל אחד מסוגל להגיע לעוצמה 10W. ביחד זה 20W. שוב, אני מנסה להסביר במילים פשוטות אז אל תתפשו אותי בקטנות.
Total watts (Peak): 80W
משמעות נתון זה הוא שהרמקולים יגיעו לעוצמה מקסימלית של 80W.
אך שימו לב:
Total watts (RMS): 40W
משמעות נתון זה הוא שהרמקולים יפסיקו לשמור על איכות הצליל המקורי בעוצמה שעולה מעל 40W. כלומר עד 40W אתם יכולים להנות 100% ממוזיקה באיכות מקורית או ממה שאתם שומעים שם. אם תרצו להגביר מעל 40W ועד ל-80W, צפו לפגיעה.. רק לא בכם אלא באיכות הצליל המופק מהרמקולים.
שימו לב זה לא אומר שהרמקולים לא טובים. מה שנכון להסיק מכך הוא שהרמקולים הללו יכולים להגיע לעוצמה של 40W תוך שמירה על איכות הצליל, ואם תרצו בכל זאת עוצמה יותר גבוהה אז הרמקולים יאפשרו לכם אבל באיכות ירודה יותר.
הנתון הבא שיש להסתכל עליו הוא טווח התדרים. נתון זה אמור להיראות כך:
Frequency response: 55 Hz – 20 kHz
הסבר:
האוזן האנושית יכולה לקלוט מצליל בתדר נמוך שמבוטא במספר הנמוך 20HZ ועד לצליל בתדר גבוה שמבוטא במספר הגבוה 20KHZ.
השאיפה שלכם היא להגיע לרמקולים שיכסו כמה שיותר מטווח זה.
משמעות הדוגמא שהבאתי היא שהרמקולים לא יכולים להשמיע צלילים בתדר נמוך מ-55HZ. זו המגבלה שלהם, אך כבר אני אומר לכם שזה סטנדרטי ברמקולים רגילים ואפילו איכותיים. הכל בסדר.
בנוסף הנתון אומר שהרמקולים לא יכולים להשמיע צלילים בתדר שגבוה מ-20KHZ, שזה בסדר כי האוזן האנושית לא יכולה גם ככה לשמוע מעבר לתדר זה.
בקיצור, תחפשו רמקולים שטווח התדרים שלהם הוא לפחות כמו בדוגמא שהבאתי.
לאלו מכם שרוצים תדר נמוך יותר (מתחת ל-55HZ), כלומר רוצים להרעיד את הבית בבאסים או לצפות בסרטים ולהרגיש את האפקטים כמו שצריך.. תצטרכו רמקול מיוחד, לא זול בכלל, שיודע להפיק צלילים נמוכים. רמקול זה נקרא: סאבוופר, ויש בו רמות ואיכויות. לא כל סאבוופר יעשה את העבודה. כלומר, תצטרכו לראות במפרט מה התדר הנמוך ביותר שאליו הוא יכול להגיע.
אבל, אתם לא חייבים בכלל סאבוופר כדי להנות ממוזיקה וסרטים.
מעבר לנתונים האלה יש לקרוא במפרט גם על הגודל הפיזי ועל ביקורות שיש על הרמקולים ברשת. לאחר מכן מחליטים סופית אם לקנות או לא.
דרך אגב.. לא דיברתי על המחיר. המחיר תלוי בסופו של דבר בדרישות שלכם מהרמקולים. דרישות גבוהות = מחיר גבוה. אבל תיזהרו ושימו לב שההיפך לא בהכרח נכון. כלומר אל תיקנו משהו במחיר גבוה בטענה ש"רמקול במחיר כזה גבוה בטוח יהיה איכותי ויעשה את העבודה". אני ממליץ לא לעבוד ככה, זה סתם יכול לגרום לחוסר שביעות רצון וכעס.
ממה שאני ראיתי, טווח המחירים של רמקולים איכותיים למחשב יכול לנוע בין 100 שקל עד 1000 שקל. לא ממליץ לחפש משהו פחות מ-100 או לקנות משהו יותר מ-1000. זה כולה רמקולים למחשב אחרי הכל..
Please share this article if you like it!